Posiłki

Szkoła posiada własna kuchnię. Przygotowywane tam posiłki są dostosowane do indywidualnych potrzeb uczniów.


Znamy osobiście dostawców naszych produktów zatem są one dostarczane tylko ze sprawdzonych źródeł. Oferujemy m.in. dietę wegetariańską, bezglutenową czy bezmleczną.


Szkoła oferuje II danie z deserem około godziny 12.30, a po 15.00 zupę.

Przykładowy jadłospis

poniedziałek


obiad: pure z ziemniaków i pasternaku, klopsiki z indyka w delikatnym sosie szałwiowym z tartą marchewką, kiszone ogórki, (w wersji wegańskiej pulpeciki z brązowego ryżu z suszonymi pomidorkami), kompot korzenny z gruszek

podwieczorek: zupka krem z kabaczka i pomidorów + do wyboru grzanki pełnoziarniste z ziołami, czarnuszka, natka pietruszki

wtorek


obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym z marchewką i papryką + pestki słonecznika, sezam, świeża kolendra, herbatka owocowa, budyń jaglany z owocami

podwieczorek: zupa ogórkowa z koperkiem + paluch żytni z ziołami

środa


obiad: kasza z gryki niepalonej, sos mięsny z marchewką, sałatka z kiszonych ogórków z oliwą + szczypior, herbatka z kardamonem, kisiel śliwkowy

podwieczorek: korzenna zupa pomidorowa z marchewką i brązowym ryżem + natka, sezam

czwartek


obiad: łosoś na parze, ziemniaki, sałatka z brokułów i pomidorków koktajlowych + koperek, pestki słonecznika, ciasteczko zbożowe, napar z lipy ze skórką pomarańczową

podwieczorek: krupnik z kaszą jaglaną + świeży cząber

piątek


obiad: potrawka z indyka z ryżem i kukurydzą, surówka z selera z rodzynkami i koperkiem, napar z melisy, ciasto korzenne

podwieczorek: rosół z makaronem gryczanym + natka