Szkoła posiada własna kuchnię. Przygotowywane tam posiłki są dostosowane do indywidualnych potrzeb uczniów.
Znamy osobiście dostawców naszych produktów zatem są one dostarczane tylko ze sprawdzonych źródeł. Oferujemy m.in. dietę wegetariańską, bezglutenową czy bezmleczną.
Szkoła oferuje II danie z deserem około godziny 12.30, a po 15.00 zupę.
Przykładowy jadłospis
poniedziałek
obiad: pure z ziemniaków i pasternaku, klopsiki z indyka w delikatnym sosie szałwiowym z tartą marchewką, kiszone ogórki, (w wersji wegańskiej pulpeciki z brązowego ryżu z suszonymi pomidorkami), kompot korzenny z gruszek
podwieczorek: zupka krem z kabaczka i pomidorów + do wyboru grzanki pełnoziarniste z ziołami, czarnuszka, natka pietruszki
wtorek
obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym z marchewką i papryką + pestki słonecznika, sezam, świeża kolendra, herbatka owocowa, budyń jaglany z owocami
podwieczorek: zupa ogórkowa z koperkiem + paluch żytni z ziołami
środa
obiad: kasza z gryki niepalonej, sos mięsny z marchewką, sałatka z kiszonych ogórków z oliwą + szczypior, herbatka z kardamonem, kisiel śliwkowy
podwieczorek: korzenna zupa pomidorowa z marchewką i brązowym ryżem + natka, sezam
czwartek
obiad: łosoś na parze, ziemniaki, sałatka z brokułów i pomidorków koktajlowych + koperek, pestki słonecznika, ciasteczko zbożowe, napar z lipy ze skórką pomarańczową
podwieczorek: krupnik z kaszą jaglaną + świeży cząber
piątek
obiad: potrawka z indyka z ryżem i kukurydzą, surówka z selera z rodzynkami i koperkiem, napar z melisy, ciasto korzenne
podwieczorek: rosół z makaronem gryczanym + natka